ROBEX Irányítástechnikai Kft.

1154 Budapest, Kozák tér 13-16.

E-mail*: robex@robex.hu

Telefon: +36 1 431 0424

Fax: +36 1 431 0425

Társadalmi felelősségvállalás:


MCT Brattberg - fali kábelátvezetés

Az MCT Brattberg fali kábelátvezető rendszerei komplett megoldást adnak mind kábelek, mind pedig csővezetékek biztonságos átvezetésére falon vagy födémen keresztül a következő behatásokkal szemben:

 

tűz robbanás víz EMC
bogarak / rágcsálók rázkódás nyomás UV sugárzás
radioaktivitás időjárás hang stb.

 

Az MCT Brattberg keret megoldásai az alábbi nyomásértékekre vannak bevizsgálva és tanúsítva:

 

5 bar  tűz- és robbanásálló kivitel
23 bar nyomásálló kivitel 

 

Az  MCT  Brattberg  modul  megoldásai  -  a változtatható átmérőjű  modulok  kivételével - egyaránt +/- 0,5-1 mm kábel átmérő eltéréssel szerelhetőek. A tömör (fix átmérőjű) kivitelnek köszönhetően könnyebb a szerelésük, mivel a kábelek modulba történő behelyezéskor nem kell tartani a modulok elcsúszásától. A tömör kivitel teszi lehetővé továbbá a kábelek megfogását, amellyel ellenállnak a csavaró és húzó erőknek és stabilan tartják az átvezetett kábeleket. Ez adja meg, hogy az átvezetés előtt és után nincs szükség a kábelek szintre emelésére, alátámasztására, azok nem tudnak kifordulni az átvezetőből. A modulok anyaga összesen 28 összetevőből épül fel a megfelelő ellenállóképesség biztosítása érdekében.

 

Természetesen a változtatható átmérőjű moduloknak is megvannak az előnyeik, ha bizonytalan a beszerzés során a kábelek átmérője, vagy esetleg utólag derül ki, hogy az átvezetőket le kell dugózni / zárni.

 

Az MCT Brattberg keretmegoldásai lehetőséget adnak a felhasználónak mind utólagos beépítésre (pl. nyitható keretek), mind a projekt kezdetén való installálásra (előre történő beépítés, behegesztés, betonba ágyazás, stb.).

 

Az MCT Brattberg ipari- és robbanásbiztos kivitelénél egyaránt, a lezáró elemek olyan zárást eredményeznek a kábelek rögzítésekor, hogy akár 2,5 t húzóerőnek is ellenállnak. Ennek köszönhető, hogy a kábelek hosszú idő eltelte után sem lazulnak ill. fordulnak ki az átvezetőből. A kábelátvezető modulok minőségére, anyagának élettartamára a gyártó 40 évet garantál.

 

Az MCT Brattberg rendszermegoldások rendelkeznek FTP CODE szerinti tanúsítással is (Fire Test Reports), az Uniós előírásoknak megfelelően a tűzállósági tanúsítvány 60 és 120 percet igazol.

 

Az MCT Brattberg kábelátvezetők elérhetők ATEX tanúsítvánnyal is, azaz alkalmazhatóak robbanásveszélyes környezetben. Az ATEX tanúsítványt lásd itt.

 

Az MCT Brattberg a világ 1. számú kábelátvezető rendszere (teljes OTSZ megfelelőséggel).

 

 

RGPlan - letölthető méretező szoftver

 

RGPlan szoftver használati útmutató videó

 

 


További információ:

Kusnyár Tibor

kusnyar@robex.hu

+36 30 473 3728